این روزها شاهد برگزاری سومین رویداد ملی دانش‌آموزی برپا ، با محوریت استان زنجان و با میزبانی دانشگاه زنجان هستیم، رویدادی که هم علمی‌ست و هم تفریحی و مهارتی و مخاطبینش هم دانش‌آموزان مستعد استان .

فرهود آهنی دبیر رویداد می‌گوید: پس از دو سال اجرای موفق این برنامه، گذر از مرحله ایجاد و تبیین در سال ۱۴۰۱، بسط و توسعه محتوایی و گسترش ۲۴۰ درصدی مخاطبین در سال ۱۴۰۲، حال با تثبیت و بلوغی که امسال دست یافته تیمش توان اجرای منطقه‌ای و حتی ملی با حضور دانش‌آموزان مستعد کشوری هم دارد.

وی تأکید می‌کند: این دانش‌آموزان غربال شده‌اند، برگزیدگان المپیادها، جشنواره‌ها، مخترعین، مؤلفین کتاب، شاگردان ممتاز مدارس تیزهوشان و نمونه و… اما برای اینکه احتمالاً کسی هم از این نخبگان آینده‌ساز کشور از قلم نیفتد، از امسال سایر دانش‌آموزان هم از طریق چالش طراحی شده کمیته علمی، می‌توانند در این رویداد حاضر شوند.

طراحی و اجرای این رویداد هم ذیل کمیته راهبری استعدادهای برتر استانداری زنجان و در دبیرخانه دائمی رویداد که مؤسسه علمی، پژوهشی و آموزشی دکتر حسابی زنجان متولی آن شده صورت گرفته است.

فرهود آهنی مدیرعامل این مؤسسه، خودش از برگزیدگان چندین دوره جشنواره خوارزمی‌ست و در نوع خودش در کشور انگشت‌شمار، سال‌هاست که زندگی‌اش را وقف این قشر از دانش‌آموزان و دانشجویان زنجانی کرده و اکنون دبیری این رویداد را نیز بر عهده گرفته است. کادر علمی و اجرایی رویداد را هم از همین نخبگان علمی و آموزشی و فرهنگی زنجان انتخاب کرده است.

معتقد است این نخبگان علمی، جلوداران آینده‌ساز ایران هستند، همچون شهریاری‌ها و فخری‌زاده‌ها، احمدی روشن‌ها و کاظمی آشتیانی‌ها، می‌گوید تنها جایی که حضرت آقا عبارت تا پای جان را به کار برده، برای حرکت علمی و نخبگانی کشور است، علم را طلایه‌دار فتح قله‌های مرتفع در عرصه‌های مختلف جهانی می‌داند. صاحبان علم را هم همین دانش‌آموزان و دانشجویان و اساتید دانشگاه.

علیرغم همه کم و کاستی‌های احتمالی، نقدها و نظرها، این رویداد برای اولین بار در سطح کشور در استان زنجان اجرا می‌شود، آن‌هم با حمایت ارگان‌هایی چون استانداری و شهرداری، شورای شهر و البته آموزش و پرورش و دانشگاه زنجان ، بی انصافی‌ست اگر از نقش پررنگ استاندار فرهیخته و دانشمند استان آقای دکتر افشارچی و شهردار فعال و جهادی زنجان آقای دکتر فیروزفر که هر دوشان از نخبگان علمی زنجان هستند چشم‌پوشی کرد.

به نظر می‌رسد علاوه بر لزوم نقد و بررسی و البته تحسین این جنس اتفاقات مبارک آن هم در شرایطی که میل به مهاجرت در نخبگان رو به فزونی گذاشته و نگرانی‌های خاص خود را برای دلسوزان این مرز و بوم در پی دارد، و صد البته نیاز ضروری برای حمایت از گسترش این قبیل کارهای ترکیبی فرهنگی و آموزشی و تربیتی، باید حاصلش را نیز در آینده نزدیک به انتظار و نظاره نشست.

شاهد موفقیت اولیه این رویداد را هم، می‌توان از تشویق‌های پی در پی دانش‌آموزان و اولیای آن‌ها در مراسم اختتامیه دختران، که روز جمعه ۱۲ مرداد در آمفی‌تئاتر غدیر دانشگاه زنجان برگزار شد، پیدا کرد.

البته که برای تیم اجرایی رویداد، هنوز کار به پایان نرسیده و برنامه‌های متنوعی در رویداد برپا طی هفته جاری برای پسران مستعد استان، از روز سه‌شنبه ۱۶ تا روز جمعه ۱۹ ام مرداد به صورت شبانه‌روزی پیش‌بینی شده است.

توسط کمالی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *